Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Π Πολιτισμός

Επιτυχίες για τη Μουσική Σχολή του Δήμου Αριστοτέλη

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος απένειμε μαζί με το πρόεδρο του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, Αστέριο Τζιτζιρίκα τα πρώτα πτυχία Αρμονίας από τη Μουσική Σχολή του Δήμου Αριστοτέλη!

Η Μαρίνα- Ερωφύλη Μουλασιώτη (μόλις 14 ετών) και ο Κωνσταντίνος Σγούρος (μόλις 17 ετών) έχοντας λάβει το πτυχίο τους στις ανώτερες θεωρητικές σπουδές, μπορούν από σήμερα να διδάξουν μουσική.
Αυτό το πέτυχαν σπουδάζοντας στη Μουσική Σχολή του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος μετά από εξεταστική διαδικασία ενώπιον ανεξάρτητης επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού.

Η Μουσική Σχολή του Δήμου Αριστοτέλη με 9 καθηγητές μουσικής, διδάσκει στους σπουδαστές της βιολί, πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, σαξόφωνο και αρμονία.

Η καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια από καθηγητές και πολιτικούς προϊσταμένους ακόμα και μέσα στην δύσκολη περίοδο του κορονοϊού φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς κάνοντας περήφανη όλη την τοπική κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη.

ο κ. Βαλιάνος ανέφερε:

"Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Αστέριο Τζιτζιρίκα για τη χρηστή και δημιουργική διοίκηση που ασκεί στο νομικό πρόσωπο του οποίου προΐσταται και το οποίο έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Μουσικής Σχολής.
Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω τους εξαιρετικούς καθηγητές της Σχολής καθώς και τον καλλιτεχνικό μας διευθυντή Άγγελο Καραπινίδη και φυσικά τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους που εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια τη σημαντική προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Αριστοτέλη να παράσχει αυτή τη σπουδαία εμπειρία και υπηρεσία της διδασκαλίας της μουσικής στον τόπο μας.
Μάλιστα με όχημα τη Σχολή μας, τον Απρίλιο του 2022, ετοιμάζουμε μία πρωτότυπη δράση προσκαλώντας 50 παιδιά από όλη τη χώρα στον Δήμο Αριστοτέλη , στήνοντας μία "Μουσική Κατασκήνωση" προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον ευλογημένο τόπο μας και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες διδασκαλίας στη μουσική τέχνη, τόσο από τους δικούς μας καθηγητές όσο και από διάσημα ονόματα που θα προσκαλέσουμε, δημιουργώντας μία πρωτότυπη μουσική σύμπραξη, την οποία προσδοκούμε να καταστήσουμε θεσμό για τον δήμο μας!"

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα