Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2026

Π Πολιτισμός

Βράβευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομίας με την εργασία που είχε ως τίτλο: «3D Projection Mapping ως εναλλακτικός τρόπος παρουσίασης της ιστορίας των μνημείων. Η περίπτωση του Βυζαντινού Πύργου της Νέας Φωκαίας στη Χαλκιδική» και εισηγητές τους: Αδάμου Χρυσούλα –Βαλεντίνη, Πολυζούδη Αρχοντία, Μερτζιμέκη Νικόλαο, Μήτσιο Στάθη.


Ανάμεσα σε εκατόν μία (101) επιστημονικές εργασίες σε διάφορες θεματικές στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης και μετά από τη σχετική αξιολόγηση, η επιστημονική επιτροπή επιβράβευσε την πρωτοτυπία, την τεχνογνωσία, την άρτια παρουσίαση και τον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία αποδίδοντάς της το βραβείο καλύτερης εργασίας.


Μπορείτε να δείτε το βίντεο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο:


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.