Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Αναβίωσαν οι Αλογοδρομίες στη Συκιά - VIDEO/ΦΩΤΟ-

Από την εποχή της Τουρκοκρατίας και με συμβολικό χαρακτήρα αναβίωσε σήμερα, όπως κάθε χρόνο την τρίτη ημέρα του Πάσχα, οι Αλογοδρομίες στην παραλία της Συκιάς.

Αναβάτες με τα άλογά τους πήραν μέρος και σήμερα στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση. Τα άλογα συναγωνίζονται σε ταχύτητα και προσφέρουν στους χιλιάδες επισκέπτες ένα μοναδικό θέαμα.

 Οι Αλογοδρομίες στη Συκιά είναι ένα έθιμο που έχει βαθιά τις ρίζες του στο χρόνο και αναβιώνει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Την παραμονή το απόγευμα έγινε συγκέντρωση των ιππέων στην πλατεία της Συκιάς, όπου παρέλαβαν από τον ιερέα του χωριού την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και την μετέφεραν στο παρεκκλήσι στον χώρο διεξαγωγής των Αλογοδρομιών. 

Σήμερα το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, μετά την καθιερωμένη Θ.Λειτουργία ξεκίνησαν οι αλογοδρομίες και στη συνέχεια έγιναν οι απονομές στους νικητές. 

 

 

 Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς «Τα Συκιωτάκια».

 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα