Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νυχτερινή βόλτα αλεπούς στους δρόμους της Νικήτης - VIDEO-

Μπορεί στην παραλία της Νικήτης να γίνεται το αδιαχώρητο από τουρίστες τις μέρες αυτές, στο παλιό χωριό όμως οι επισκέπτες είναι διαφορετικοί!


Τα παιδιά στην απογευματινή τους βόλτα στα πέτρινα δρομάκια του οικισμού συνάντησαν μια αλεπού, η οποία αποφάσισε να κατέβει στο χωριό να βρει κάτι να φάει, αψηφώντας τα φώτα και την κίνηση.

Η αλεπού δεν έφυγε από το... στόχο της ακόμα κι όταν τα παιδιά τη συνάντησαν και άρχισαν να την τραβούν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους.

Το φαινόμενο να κατεβαίνουν άγρια ζώα μέσα στους οικισμούς έγινε εντονότερο κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, όταν λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα ζώα μπορούσαν να πλησιάζουν τα χωριά ανενόχλητα.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής αναγκάστηκε να εκδώσει στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι αλεπούδες είναι δεξαμενή στη φύση μιας εξαιρετικά επικίνδυνης και δυνάμει θανατηφόρας για τον άνθρωπο αρρώστιας, της λύσσας. Έκανε έκκληση στους πολίτες να μην προσεγγίζουν τα ζώα και αποφεύγεται κάθε δραστηριότητα που τα προσελκύει και που μπορεί να τα φέρει σε επαφή με ανθρώπους. Ιδιαίτερα δε το εκούσιο τάισμά τους όπως και η συσσώρευση σκουπιδιών και υπολειμμάτων τροφών.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα