Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Oι αντίπαλοι της Εθνικής από την κλήρωση για το EuroBasket 2017

Από τον όμιλο του Ελσίνκι και με αντιπάλους τις Φινλανδία, Γαλλία, Ισλανδία, Σλοβενία και Πολωνία θα αρχίσει η προσπάθεια της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2017 με στόχο να φτάσει στην τελική φάση της Πόλης

 

Η Εθνική ομάδα θα ταξιδέψει στο Ελσίνκι για τους αγώνες της α’ φάσης του EuroBasket 2017, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις Πολωνία, Γαλλία, Φινλανδία, Ισλανδία και Σλοβενία.  

 

Η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Τουρκία είναι οι τέσσερις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το διευρυμένο EuroBasket 2017 (31 Αυγούστου - 17 Σεπτεμβρίου) ενώ η τελική φάση του τουρνουά θα διεξαχθεί στο Sinan Erdem Dome της Κωνσταντινούπολης.

 

H κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων πραγματοποιήθηκε με οικοδεσπότη τoν νεοεκλεγέντα πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου. Ο άλλοτε NBAer υπενθύμισε ότι η Κωνσταντινούπολη θα είναι, τρόπον τινά, η μπασκετική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, αφού θα φιλοξενήσει το Final Four της EuroLeague και, φυσικά, την τελική φάση του 40ού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Οι 24 ομάδες, λοιπόν, χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων. Θυμίζουμε πως στο EuroBasket 2017 προκρίθηκαν αυτόματα οι 4 διοργανώτριες χώρες, 9 εθνικές ομάδες από την κατάταξή τους στο EuroBasket 2015, καθώς και 11 εθνικές ομάδες από την προκριματική φάση.

 

 

Α' όμιλος

1. Πολωνία

2. Ελλάδα

3. Γαλλία 

4. Φινλανδία

5. Ισλανδία

6. Σλοβενία

 

Β' όμιλος

1. Ουκρανία

2. Ισραήλ

3. Λιθουανία

4. Γεωργία

5. Ιταλία

6. Γερμανία

 

Γ' όμιλος 

1. Κροατία

2. Τσεχία

3. Ισπανία

4. Μαυροβούνιο

5. Ρουμανία

6. Ουγγαρία

 

Δ' όμιλος

1. Μ. Βρετανία

2. Ρωσία

3. Σερβία

4. Λετονία

5.Τουρκία

6. Βέλγιο

 

- Κατόπιν απόφασης των τεσσάρων διοργανωτών χωρών, είχαμε ήδη δύο ομάδες σε κάθε όμιλο πριν από την κλήρωση ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση και περισσότερα εισιτήρια στην α' φάση της διοργάνωσης. Η Τουρκία επέλεξε τη Ρωσία, η Φινλανδία την Ισλανδία, το Ισραήλ τη Λιθουανία και η Ρουμανία την Ουγγαρία. 

 

Την κλήρωση πραγματοποίησαν οι Χάνο Μότολα, Γκιόργκι Μουρεσάν, Μρσαντ Τουρκσάν ενώ οι αγώνες της Εθνικής ομάδας θα πραγματοποιηθούν στη Hartwall Arena, χωρητικότητας 14.000 θεατών. Την ΕΟΚ εκπροσώπησε στον καταρτισμό των ομίλων ο Άρης Ζώης, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της FIBA. 

 

- Από την πρώτη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι. Στα πρώτα χιαστί, η Εθνική ομάδα, εφόσον προκριθεί, θα διασταυρωθεί με κάποια από τις ομάδες του Β' Ομίλου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα