Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στην κωπηλασία

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν τα ζευγάρια Αννέτα Κυρίδου - Δήμητρα Τσαμοπούλου και Θωμαή Εμμανουηλίδου - Μαρία Πέργουλη στα αγωνίσματά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23.

 

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε από το διπλό το βαρύ, με τις Κυρίδου – Τσαμοπούλου. Το ελληνικό πλήρωμα, κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα, ήταν μπροστά ως τα 1.500μ.

 

Η αντεπίθεση, όμως, της Λευκορωσίας και της Ιταλίας ήταν πολύ δυνατή και κατάφεραν να κλέψουν τις δυο πρώτες θέσεις. Πολύ μεγάλη επιτυχία για τα δυο κορίτσια, που τερμάτισαν σε 7:04.97. Η Λευκορωσία πήρε το χρυσό με 7:03.88 και η Ιταλία το ασημένιο με 7:04.30, ενώ έμειναν έξω από τα μετάλλια οι ΗΠΑ, που πήραν την 4η θέση με 7:06.42.

 

Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα ήταν και πάλι χάλκινο και ήρθε από το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της Εμμανουηλίδου και της Πέργουλη. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 7:12.32, πίσω από τη Ρουμανία (7:01.24) και την Ιταλία (7:02.32). Η ελληνική βάρκα ξεκίνησε από την 3η θέση και κατάφερε να τη διατηρήσει ως τη γραμμή του τερματισμού, ανεβαίνοντας πανηγυρικά στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Η Αννέτα Κυρίδου δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος. Ήμασταν οι νεότερες στην κούρσα. Ξεκινήσαμε στην 1η θέση και κάναμε τον καλύτερο αγώνα μας. Είμαστε μαζί ως πλήρωμα μόλις μια εβδομάδα».

 

Απ΄την πλευρά της η Θωμαή Εμμανουηλίδου ανέφερε: «Δεν ακολουθήσαμε τα αρχικά πλάνα μας, αλλά μας βγήκαν κάποιες κινήσεις που κάναμε μέσα στην κούρσα. Είμαστε πολύ χαρούμενες για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε για το Παγκόσμιο Α-Γ της Σαρασότα».

 

Πηγή: gazzetta.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα