Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Τρίτη στον κόσμο η Κατερίνα Στεφανίδη

Με το χάλκινο μετάλλιο, όπως και το 2016 στο Πόρτλαντ, στις αποσκευές της θα αποχωρήσει από το Μπέρμιγχαμ και το 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη.

 

Μετά από έναν τρομερό αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε 3η πίσω από την φοβερή Σάντι Μόρις και την εκπληκτική Αντζέλικα Σιντόροβα οι οποίες χάρισαν έναν πραγματικά απίστευτο αγώνα.

 

Η Κατερίνα έδειξε να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, όντας η μοναδική αθλήτρια που ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.70, ύψος το οποίο πέρασε με χαρακτηριστική άνεση βάζοντας δύσκολα στις αντιπάλους της… 

Μόνο που η Αντζέλικα Σιντόροβα σήκωσε το γάντι κι απάντησε με τον ίδιο τρόπο, περνώντας τα 4.70 κι αφήνοντας τα 4.75 σε μια κίνηση στρατηγικής που αποδείχθηκε σημαντική.

 

Το πλεονέκτημα της Κατερίνας χάθηκε με την αποτυχημένη προσπάθεια στα 4.75 τα οποία πέρασε με τη 2η και στα 4.80 κρίθηκαν πολλά καθώς υπήρχαν στο κόλπο  απρόβλεπτη Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία και η Ναζότ.

 

Η Σιντόροβα πάγωσε τις αντιπάλους της περνώντας με την πρώτη κι αυτό το ύψος, η Μακάρτνεϊ απέτυχε και τις τρεις φορές στα 4.80, η Μόρις το πέρασε με την 3η (!), το ίδιο κι η Κατερίνα (!) με την Ναζότ να μένει εκτός.

 

Πλέον η Σιντόροβα (πρώτη) κι οι Μόρις, Στεφανίδη (ισόβαθμες στη 2η θέση) τα έπαιζαν όλα για όλα με την Ρωσίδα να περνά με την πρώτη και τα 4.85…

 

Στεφανίδη και Μόρις άφησαν το συγκεκριμένο ύψος και έβαλαν τον πήχη στα 4.90. Η Μόρις το πέρασε με την 3η, η Κατερίνα όμως απέτυχε στις δύο τελευταίες προσπάθειες.

 

Ήταν φανερό πως κάτι δεν της έβγαινε σωστά από τη στιγμή που προσπαθούσε να σηκωθεί κι έτσι έμεινε οριστικά στην 3η θέση.

 

Η μάχη για το χρυσό όμως είχε και συνέχεια με την απίθανη Μόρις να περνά και τα 4.95 με την 3η προσπάθεια κατακτώντας έτσι το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο το οποίο το είχε ως απωθημένο όπως δήλωσε και στην συνέντευξη της στο www.protothema.gr.

 

Η Μόρις μάλιστα έβαλε τον πήχη στα 5.04 προσπαθώντας να πετύχει και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα