Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2026

Α Αθλητικά

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Ελίνα Τζένγκο του ΑΣ Κένταυρος της Ν.Καλλικράτειας!

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τον ελληνικό στίβο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων νέων κατέκτησε πριν  η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό του Αθλητικού Συλλόγου "Κένταυρος" της Ν.Καλλικράτειας.

 

Σπουδαίες διακρίσεις για τον ελληνικό στίβο, αφού δύο αθλήτριες με μπόλικο ταλέντο και περίσσιο ενθουσιασμό κατάφεραν να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες.

Η Ελίνα Τζένγκο και η Ολγα Φιάσκα τα πήγαν περίφημα κόντρα σε σπουδαία ονόματα των αγωνισμάτων τους και πανηγύρισαν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα.

Η Τζένγκο μετά το 63,34 μ. στον πρώτο αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον ακοντισμό και πολύ δύσκολα θα έχανε το χρυσό μετάλλιο.


Η 16χρονη στον σημερινό αγώνα είχε καλύτερη προσπάθεια στα 61,74 μ., ενώ είχε άλλη μία βολή πάνω από τα 60,00 μ., την δεύτερη που μετρήθηκε 60,68 μέτρα.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τζένγκο μέσα σε λίγες ημέρες έστειλε τέσσερις φορές το ακόντιο πάνω από τα 60.00 μ., ενώ ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες με 58,05 μέτρα. Η Τζένγκο το καλοκαίρι κατέλαβε την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και με τη σημερινή της εμφάνιση έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τη χρονιά.


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.