Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

ΝΔ: «Όταν οι υποσχέσεις γίνονται έργα»

Άρθρο του Επικεφαλής Κλιμακίου της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων στο Νομό Χαλκιδικής, Δασκαλάκη Ε. Χρυσάφη


Σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ακολουθεί μια σταθερή γραμμή όπως ακολούθησε κατά την διάρκεια όλη της Κυβερνητικής θητείας της, αλλά και των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το σύνθημά μας είναι ένα:
«Όταν οι υποσχέσεις γίνονται έργα».

Οι προεκλογικές μας, δεσμεύσεις δεν ήταν λόγια του «αέρα» και με σκληρή δουλειά και προσπάθεια κατάφερε η ΝΔ να πραγματοποιήσει:
- Απαλλαγή για πρώτη φορά, από την καταβολή φόρου εισοδήματος κατά 50% των φορολογητέων κερδών σε αγρότες που μετέχουν σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών & συμβολαιική γεωργία.
- Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο για πρώτη φορά μετά το 2016, όπου καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ
- Ψηφίστηκε ο Νόμος 4691/2020 περί αυστηροποίησης των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων για τις ελληνοποιήσεις.
- Διεκδικήσαμε τα χρήματα που «λίμναζαν» επί χρόνια, ως προς τη στήριξη του Κράτους προς τον ΕΛΓΑ, τα οποία δόθηκαν στους πληγέντες από τις καταστροφές 2019-2022.
- Θεσπίσανε το πρόγραμμα Νέων Αγροτών συνολικού ποσού 525εκατ. ευρώ/ έως 40.000 ευρώ ανά δικαιούχο. Με επιμονή, προσήλωση και συνεργασία η συνεχή προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα και φαίνεται.

Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε την επόμενη ημέρα για το πως θα συνεχίσουμε δίπλα στον αγρότη, κτηνοτρόφο, τον αλιέα, αλλά και κάθε πολίτη που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα;

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα θέλουμε να υλοποιήσουμε:
1) Αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027.
2) Οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
3) Εμπορία αγροτικών προϊόντων (τυποποιημένων) δια μέσω αγροτικών συλλογικών σχημάτων από το 18% στο 27% το 2027.
4) Αύξηση γεωργικών εκτάσεων για παραγωγή βιολογικών προϊόντων από το 9,1% στο 16,4% το 2027.
5) Δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση κανονισμού ΕΛΓΑ.
6) Επιστροφή ΕΦΚ στο Diesel στους αγρότες και για το 2023.
7) Νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια και εκσυγχρονισμός των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, που θα αρδεύουν περισσότερα από 1,3 εκατ. στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί, ενωμένοι για το κοινό καλό και για έναν πρωτογενή τομέα που θα συνεχίσει να αποτελεί έναν κομβικό πυλώνα στη χώρα μας.
Προχωράμε σταθερά ,τολμηρά, μπροστά, με κύριο γνώμονα το όραμα για ένα καλύτερο αύριο δίπλα στον Έλληνα αγρότη με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις 25 Ιουνίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα