Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Γρ. Τάσιος: 'Η υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα αποδεικνύει πως κάτι κάνουμε καλά κι εμείς οι ξενοδόχοι'

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία μπορεί να έχει αυτοπεποίθηση μέσα στον παγκόσμιο τουριστικό στίβο. Προσφέρει σύγχρονες, ποιοτικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά στη φιλοξενία, δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες. Η υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα αποδεικνύει πως κάτι κάνουμε καλά κι εμείς οι ξενοδόχοι. Κι αυτό που κάνουμε καλά είναι παρακολουθούμε τις παγκόσμιες τάσεις, να τολμάμε, να επενδύουμε, να ρισκάρουμε, να καινοτομούμε. Και τα κάνουμε καλά όλα αυτά, γιατί πάνω απ’ όλα θέλουμε να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας το πρωί στο ελληνο-ισραηλινό συνέδριο που διεξάγεται στο νέο ξενοδοχείο της Brown στους Αγίους Θεοδώρους στο Λουτράκι Κορινθίας.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εκτιμήσεις σχετικά με την τουριστική κίνηση της σεζόν, ο κ. Τάσιος σημείωσε: «Σίγουρα το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2021.

Μετά από μια δύσκολη διετία εξαιτίας της πανδημίας, πάμε σε μια σεζόν που θα μοιάζει με την προπανδημική κανονικότητα. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το 2023 προκειμένου να έχουμε οριζόντια ανάκαμψη σε όλους τους προορισμούς αλλά και σε αγορές έμειναν πίσω, όπως οι εκθέσεις, τα συνέδρια, τα επαγγελματικά ταξίδια. Παρά τις νέες προκλήσεις που σχετίζονται με τον πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο βαθμό που δεν θα έχουμε νέα ανησυχητικά υγειονομικά δεδομένα, μπορούμε να ρεαλιστικά να προσδοκούμε από το 2023 πως θα φτάσουμε και ίσως ξεπεράσουμε τις επιδόσεις του 2019, που ήταν χρονιά – ρεκόρ πριν την πανδημία. Αλλά τα ρεκόρ γι αυτό υπάρχουν. Για να καταρρίπτονται».


Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Τάσιος συναντήθηκε με Ισραηλινούς επιχειρηματίες και με τον CEO της Brown Hotels κ. Oshri Deri και δήλωσε για τη συνεργασία των δύο χωρών στο πεδίο του τουρισμού: «Είναι πολύ σημαντικό ότι η αλυσίδα Brown ήρθε στη χώρα μας για να επενδύσει στον ξενοδοχειακό κλάδο και στην «άλλη» Ελλάδα, επιλέγοντας προορισμούς όπως τους Αγίους Θεοδώρους στο Λουτράκι Κορινθίας, την Εύβοια κ.α.

Επίσης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει στρατηγική σημασία για τον τουρισμό της επόμενης μέρας. Γνωρίζω τις καλές επιδόσεις του οικοσυστήματος ψηφιακής τεχνολογίας του Ισραήλ και είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε γέφυρες με μια πολύ δημιουργική ελληνική κοινότητα startups που παρέχουν τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογές στον τουρισμό. Μάλιστα με πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος δημιουργήθηκε ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, ο μοναδικός επιταχυντής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τεχνολογικές startup τουρισμού στην Ελλάδα και μόλις μέσα σε 3 χρόνια έχει βοηθήσει πάνω από 70 νεοφυείς επιχειρήσεις να βρουν το δρόμο τους στην αγορά. Θα είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να πετύχουμε να ενώσουμε δυνάμεις μέσα από σχήματα συνεργασίας που θα δημιουργούν αξία για όλα τα μέρη».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα