Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Καύσωνας με 40αρια την Κυριακή

Ο καύσωνας έκανε την ... επέλασή του σε όλη τη χώρα σήμερα Σάββατο με υψηλές θερμοκρασίες. Οι μετεωρολόγοι ωστόσο τονίζουν ότι αύριο Κυριακή (24.07.2022) τα πράγματα θα είναι χειρότερα και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο, πρώτη μέρα του καύσωνα, θα φτάσει στην περιοχή των 40 C ενώ αύριο κατά τόπους θα ξεπεράσει το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον χάρτη που δημοσιεύει το meteo.gr αποτυπώνεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται τη Κυριακή, καθώς και ο πληθυσμός που θα επηρεαστεί ανά εύρος θερμοκρασίας.

Έτσι για παράδειγμα, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 C θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπων ενώ θερμοκρασίες 39 έως 43 C θα βιώσουν περίπου 630.000 ανθρώπων!

Σημειώνεται ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (πχ λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν λαμβάνονται υπόψη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα