Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, σε δασική έκταση, στην περιοχή Λεύκη, στη Θάσο.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφθασαν στο σημείο 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Δύο εθελοντές πυροσβέστες, 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό γεννά υποψίες.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα