Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο των αγροτών - «Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα...»

Συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα, στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η 30η Agrotica.

Αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, χωρίς να κλείνουν τον δρόμο. Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πέταξαν στο δρόμο κάστανα και μήλα.

«Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» φώναζαν οι αγρότες.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο χώρο της ΔΕΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

«Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ψίχουλα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη έχουμε νέα σύσκεψη όλα τα συντονιστικά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των μπλόκων» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας.

Ο Κώστας Τζέλας σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε να φάμε, στη ζωή μας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, θέλουμε να μείνουμε στη γη μας και να μην γίνουμε μετανάστες. Να βρει η κυβέρνηση το δημοσιονομικό χώρο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας».

Το παρών έδωσαν φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα