Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026

Ε Ελλάδα

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα έλαβε 160 ψήφους υπερψηφιζόμενη από τους 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και τους ανεξάρτητους Αντώνη Σαμαρά, Μάριο Σαλμά, Παύλο Σαράκη και Χάρη Κατσιβαρδά.

Δεύτερη κατετάγη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο της Λούκας Κατσέλη η οποία στηρίχτηκε και από τη Νέα Αριστερά και υπερψηφίστηκε από 40 βουλευτές μεταξύ των οποίων και οι ανεξάρτητοι Αρετή Παπαϊωάννου, Γιάννης Σαρακιώτης και η Αθηνά Λινού.

Τρίτη η πρόταση τουΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Τάσου Γιαννίτση υπερψηφιζόμενη από 34 βουλευτές. Την πρόταση Γιαννίτση στήριξαν και οι προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντες από τον ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά και Πέτρος Παππάς.

Τέταρτη η πρόταση της Νίκης στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κυριακού υπερψηφιζόμενη από 14 βουλευτές.

49 βουλευτές από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας , Σπαρτιάτες και ανεξαρτήτους ενώ έλειπαν τρεις βουλευτές (Γαυγιωτάκης, Ασπιώτης και Πούλου).

Η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή 31 Ιανουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία και πάλι τους 200 βουλευτές.


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.