Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σκουρλέτης: Παράταση των συμβάσεων μέχρι το διαγωνισμό για μόνιμους στους Δήμους

Λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών, με τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη να προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση η οποία «θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη νόμιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων».

 

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ».

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

 

 

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών

«Στη σημερινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι.

Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

πηγή:cnn.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα