Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

ΕΒΕΑ και ΣΕΒ παρεμβαίνουν στην υπόθεση των μεταλλείων Κασσάνδρας

Διαμεσολαβητική πρωτοβουλία ανέλαβε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, που πρότεινε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία διαιτησίας μεταξύ των δύο πλευρών. 

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ με επιστολές του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη και στη διοίκηση της εταιρίας Eldorado Gold, προτείνει να αναλάβει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τη διαιτησία μεταξύ της εταιρίας Eldorado Gold και του ελληνικού Δημοσίου με την εξειδικευμένη υπηρεσία που διαθέτει το Επιμελητήριο και παρέχει το αρμόδιο κέντρο του, Διαιτησιών και Διαμεσολαβήσεων.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ τόνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη στην υπόθεση θα έδινε άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς, όπως εξήγησε, η απόφαση της διαιτησίας εκ του νόμου καθίσταται σεβαστή και άμεσα εφαρμόσιμη.

 

Έδωσε δηλαδή «διέξοδο διαφυγής» και στις δύο πλευρές, ώστε να μην προχωρήσουν την τελική σύγκρουση, η οποία μόνο χαμένους θα έχει.

 

Παρέμβαση από τον ΣΕΒ 

«Η απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει επ’ αόριστον τις επενδύσεις της στην Ελλάδα λόγω των πολλών γραφειοκρατικών και αδειοδοτικών εμποδίων που έχει συναντήσει τα τελευταία χρόνια, δίνει τον τόνο ως προς το δέον γενέσθαι στη χώρα μας», σχολιάζει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας. 

 

«Οι σωστές τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ περί της αναγκαίας στήριξης των παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα μας επιβάλλεται να συνοδεύονται και από αντίστοιχες πράξεις, προσθέτει ο ΣΕΒ. Είναι ώρα τα λόγια να γίνουν έργα, ώστε να μη χαθεί και αυτή τη φορά το θετικό momentum που σταδιακά ξαναχτίζεται γύρω από την Ελληνική οικονομία», καταλήγει ο Σύνδεσμος. 

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αποφεύγοντας να πάρει θέσει ευθέως, κάλεσε την Ελλάδα να βελτιώσει τάχιστα την επενδυτική εικόνα της χώρας, βελτιώνοντας τις συνθήκεχς και διευκολύνοντας κάθε ενδιαφερόμενο στο πλαίσιο του νόμου. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα