Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τσακαλώτος: Η υπερπροσφορά επενδύσεων και η Eldorado

 Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική. 

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι  «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις απ’ όσες μπορούμε να απορροφήσουμε» και αναφέρθηκε στην περίπτωση της Eldorado Gold, λέγοντας ότι στη Χαλκιδική δεν υπάρχουν μόνο τα μεταλλεία χρυσού αλλά και άλλες δραστηριότητες και ότι αν δεν μπορεί να συμφωνηθεί το πλαίσιο με τον επενδυτή, πρέπει να πάμε σε διαιτησία.

 

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

"Το πρόβλημα που θα έχει η Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια είναι ότι θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις απ΄ότι θα μπορούμε να απορροφήσουμε. Άρα το ζήτημα είναι να έχουμε φίλτρα για τις επενδύσεις αυτές που θα κάνουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην ελληνική κοινωνία, που θα επηρεάσουν περισσότερο την τεχνολογική αναβάθμιση, την κατάρτιση των εργαζομένων, τις περιοχές που θα γίνεται η επένδυση.

Γι΄αυτό έρχομαι στην Eldorado. Εδώ έχει ο κόσμος να αποφασίσει: Θέλουμε όποια επένδυση, με όποιο εκβιασμό, χωρίς κανένα κανόνα; Γιατί η Χαλκιδική δεν έχει μόνο το χρυσό. Η Χαλκιδική έχει ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, γι΄αυτό βγήκε ένα πλαίσιο και αυτό το πλαίσιο πρέπει να συζητηθεί και όταν δεν μπορεί να βρεθεί λύση να πάει στη διαιτησία". 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα