Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ανανεώνεται ο στόλος των περιπολικών οχημάτων

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των περιπολικών της χώρας, με αποτέλεσμα να συναρμόδια υπουργεία να προχωρούν σε διαγωνισμό για την προμήθεια νέων οχημάτων.

Ο διαγωνισμός για τον εφοδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. με καινούργια, σύγχρονα και ασφαλή περιπολικά οχήματα έχει αναρτηθεί από τα τέλη Μαρτίου στους σχετικούς ιστοτόπους, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ενίσχυση με τα νέα οχήματα των διαφόρων αστυνομικών διευθύνσεων και υπηρεσιών της χώρας.



Όπως διαβάζουμε στη σχετική προκήρυξη (δείτε εδώ), πρόκειται για 264 επιβατικά περιπολικά οχήματα, 120 περιπολικά οχήματα τύπου SUV, 56 μοτοσικλέτες, 41 οχήματα για τη μεταφορά κάτω από 10 ατόμων, 15 οχήματα ειδικής χρήσης και 5 γερανοφόρα φορτηγά και ανατρεπόμενα οχήματα.

Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται στα 10,5 εκατ. ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και με βάση τα όσα ορίζονται κάθε ένα νέο περιπολικό SUV θα κοστίσει 22.581 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και κάθε ένα επιβατικό περιπολικό 19.355 ευρώ. Φυσικά, σε αυτό το κόστος εκτός από το όχημα περιλαμβάνονται και η βαφή του (ή μη ανάλογα με την ανάγκη) στα χρώματα της αστυνομίας, ο απαραίτητος επιχειρησιακός εξοπλισμός, η 3ετής εγγύηση (ή 200.000 χιλιόμετρα), το κόστος του service έως 120.000 χιλιόμετρα κ.ο.κ.

Σε ό,τι αφορά στα επιβατικά περιπολικά, αυτά πρέπει να έχουν κινητήρα πετρελαίου με κυβισμό τουλάχιστον 1.550 κ.εκ., απόδοσης από 120 άλογα και πάνω και με ροπή που ξεπερνά τα 240 Nm. Η τελική ταχύτητα πρέπει να είναι ανώτερη των 180 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα πρέπει να γίνεται σε κάτω από 11 δευτερόλεπτα.

Στα περιπολικά SUV ο κινητήρας πρέπει να είναι diesel, με κυβισμό τουλάχιστον 1.600 κ.εκ., απόδοσης από 114 άλογα και πάνω και ροπής πάνω από 250 Nm. Η απόσταση από το έδαφος πρέπει να ξεπερνά τα 165 χλστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο διαγωνισμός έχει, όπως είναι φυσικό, προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αυτοκινητικών Ομίλων της χώρας, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους, σε συνεργασία πάντα με το εκάστοτε εργοστάσιο.

πηγή:ewsauto.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα