Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Αλ.Τσίπρας στην 83η ΔΕΘ - Εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ

Στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, φετινής τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός, μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορείου, Γουίλμπουρ Ρος, υπουργούς της κυβέρνησης και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Μάλιστα, πριν τα εγκαίνια, σοπράνο ερμήνευσε α καπέλα τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας. 

Μιλώντας στην τελετή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη σημασία του να είναι οι ΗΠΑ η τιμώμενη χώρα στην πρώτη ΔΕΘ μετά το τέλος της οκταετούς περιόδου των μνημονίων «που σηματοδοτεί την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη και την κανονικότητα». 

«Μας ενώνουν πολλά. Πάνω απ' όλα, μας ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους. Έχουμε ιστορικούς και δυνατούς δεσμούς, σκληρή δουλειά, δύσκολες στιγμές, αλλά μια διαρκής και ακατάβλητη προσπάθεια για την πρόοδο και ευημερία», τόνισε. 

 

Δώρα και φανέλα του  Αντετοκούνμπο

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε στους χώρους του αμερικανικού περιπτέρου, ενώ του δόθηκαν δώρα από τους εκθέτες. Ανάμεσα στα δώρα ξεχώρισε μια φανέλα του  παίκτη Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπογεγραμμένη από τον ίδιο. 

 

Επίσκεψη στο περίπτερο καινοτομίας 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στη συνέχεια το περίπτερο καινοτομίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συνομίλησε με νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν νεοφυείς επιχειρήσεις. 

 

Η καθιερωμένη βόλτα ξεκίνησε από νωρίς 

Ο πρωθυπουργός από το πρωί πραγματοποιεί την καθιερωμένη του βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ. 

 

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ αλλά και τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.  Στον χώρο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που μάλιστα, όπως φαίνεται και στα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες, κρατούν τους πολίτες σε απόσταση ασφαλείας από τον πρωθυπουργό, ενώ ορισμένοι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν εκεί για να τον στηρίξουν. Στο πλευρό του βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου . 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα