Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: Εκλογές τον Οκτώβριο του '19

Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ  εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη διακυβέρνηση, παρά τη διαφωνία του. 

Ωστόσο αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας ότι αν και ο σχεδιασμός του είναι για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ήτοι τον Οκτώβριο του 2019, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επομένων μηνών ενώ σε επόμενη ερώτησή του με αφορμή την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή απάντησε ότι «τον Φεβρουάριο θα κρίνουμε με τον κυβερνητικό εταίρο την πορεία των πραγμάτων». 

Ο πρωθυπουργός ακολούθησε και στη συνέντευξη τύπου τη λογική των υποσχέσεων και της παροχολογίας, σε μια σαφώς προεκλογική λογική καθώς έβαλε στο κάδρο και ζητήματα που θα προκύψουν μετά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης, όπως η νομοθετηθείσα μείωση του αφορολόγητου to 2020, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση δεν σχεδιάζει να μην εφαρμόσει το μέτρο, ενώ κινδυνολόγησε αναφερόμενος στην Αργεντινή η οποία επανήλθε στο ΔΝΤ «από μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση».

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την ενόχληση του για την κριτική που δέχεται για παροχολογία, λέγοντας ότι κάποιοι αποκαλούν παροχές τις ελαφρύνσεις για τις ομάδες που επιβαρύνθηκαν και τη μεσαία τάξη. Επανάλαβε ότι το μέτρο για τη μείωση των συντάξεων θα τεθεί προς συζήτηση στους θεσμούς για να πειστούν να μην εφαρμοστεί, ενώ παραδέχτηκε ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «Κατρούγκαλου» έχει πολλές αδικίες, τις οποίες τώρα διορθώνουν. Ανέφερε ότι οι θεσμοί θα έρχονται πιο συχνά στην Αθήνα από ότι στις άλλες χώρες που είναι σε επιτήρηση αλλά η διαφορά για την Ελλάδα σε σχέση με πριν είναι πως εμείς θα καθορίζουμε πως θα πετύχουμε τους στόχους 3,5%, αλλά και το κοινωνικό μέρισμα ή το δημοσιονομικό χώρο. 

 

Για το Μάτι δεν είπε ούτε μία φορά τη λέξη συγγνώμη, ενώ παρείχε πλήρη στήριξη στους υπουργούς του, οι οποίοι είπε ότι είναι κάθε μέρα στην περιοχή. Αντίθετα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση για τυμβωρυχία, ενώ όσον αφορά τη βραδινή σύσκεψη-φιάσκο δεν έδωσε ουσιαστικά καμία απάντηση για το αν ήξερε δηλώνοντας: Οι νεκροί δεν κρύβονται, ούτε εικάζονται.

 

Χαρακτήρισε ανοησίες ότι τα επιτόκια της Ελλάδας αυξήθηκαν επειδή οι αγορές ανησύχησαν για τις παροχές της κυβέρνησης από την ΔΕΘ λέγοντας: «Οσοι λένε ανοησίες θα κριθούν από τον ελληνικό λαό». Είπε οτι υπάρχει το μαξιλάρι των 30 δις. ευρώ για 2,5 ετη που αποτελεί ασφάλεια της Ελλάδας όταν οι αγορές είναι αναταράξεις, ασκώντας κριτική στη ΝΔ που ήθελε πιστοληπτική γραμμή. 

 

Στο Σκοπιανό χαρακτήρισε τζάμπα μάγκα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μίλησε για ακραία στοιχεία στο χθεσινό συλλαλητήριο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Προκόπη Παυλόπουλου τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό πρόεδρο.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα