Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι"

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν τα Σωματεία εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 2 Οκτωβρίου με  κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των Σωματείων στην Αθήνα.

 

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" ζητούν μεταξύ άλλων νομοθετική ρύθμιση που  θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο  προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία  και θα αναγνωρίζει  την πραγματική σχέση εργασίας  που είναι Αορίστου χρόνου.

 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

 

"Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα

-ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες.

-ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ την ποιότητα ζωής και ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ τη σωματική και ψυχική υγεία των εξυπηρετουμένων παρέχοντάς τους νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη

-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ φαινόμενα απομόνωσης, στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων

-ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας. Αποτελούν  εξειδικευμένο προσωπικό  με πολύτιμη τεχνογνωσία και πολύχρονη εμπειρία,  παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας   

 

Οι ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες των ευπαθών ομάδων .Περιμένουν τόσα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να πράξουν το αυτονόητο και να κάνουν ΘΕΣΜΟ μια τόσο σημαντική υπηρεσία διασφαλίζοντας παράλληλα το υπάρχον προσωπικό.

Αντί αυτού, η Κυβέρνηση ετοιμάζει  επαναπροκήρυξη των θέσεων εργασίας μας, στα πρότυπα της 3Κ που βγήκε για  την καθαριότητα όπου η πλειοψηφία των υπηρετούντων εργαζομένων ήταν εκτός . Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αναφέρθηκε σε 3000 θέσεις μειώνοντας έτσι τον αριθμό των εργαζομένων.

 

ΩΣ ΕΔΩ !!!! ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.          

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

  • Νομοθετική ρύθμιση που  θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο  προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία  και θα αναγνωρίζει  την πραγματική σχέση εργασίας  που είναι Αορίστου χρόνου.

  • Αναγνώριση και καταβολή του  ανθυγιεινού  επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.                                        

  • Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι.

  • Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

 

Καμία άλλη ανοχή !

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ!

 

 Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος   στις 10:30 π.μ

 Ζητάμε την έμπρακτη  στήριξη και κάλυψη της απεργίας μας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Με εκτίμηση,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΙΤΙ"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα