Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Νέες θέσεις εργασίας για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Συνολικά 940 άτομα θα προσληφθούν για να καλύψουν τις εποχικές ανάγκες του Προγράμματος Δακοκτονίας για το 2019, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

 

Το προσωπικό θα έχει σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ το κόστος θα ανέρθει στα 2.964.415 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών. Με νεότερη απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα γίνει η κατανομή του προσωπικού στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών της Χώρας.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας (περίπου 7 εκατ. στρέμματα), και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί από 1η Ιουνίου 2019.

 

Κατά συνέπεια, πριν από αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να αναρτηθούν παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού και «για το λόγο αυτό απαιτείται η άμεση έγκριση πρόσληψη του προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών», όπως αναφέρεται.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα