Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σε νέα, πολύμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε νέα, πολύμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η παράταση θα φθάνει μέχρι τους έξι μήνες για την υποβολή των δικαιολογητικών κτηματογράφησης, όπως προβλέπει βουλευτική τροπολογία, που κατατέθηκε στην Βουλή απο 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν απο τις εκλογές και έγινε αποδεκτή απο την Κυβέρνηση.

 

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί υποβολής εγγράφων στο Κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, με τον μέσο όρο κτηματογράφησης να ανέρχεται σε περίπου 15%.

 

Όπως ανέφερε ο Υφ. Περιβάλλοντος, η τροπολογία δίνει την δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό να παρατείνει τις διαδικασίες υποβολής δικαιολογητικών εως έξι μήνες, ωστόσο, προειδοποίησε τους υπόχρεους να σπεύσουν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους καθώς το χρονικό περιθώριο πιθανότατα να μην εξαντληθεί.

 

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση εως 6 μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

 

Από την διάταξη που αναμένεται να ψηφιστεί προκύπτει ότι οι υπουργικές αποφάσεις παράτασης «μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράταξης μέχρι τη δημοσίευσή τους».

πηγή: ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα