Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

K. Μητσοτάκης: η Ελλάδα θα γίνει “μπλε” το βράδυ της Κυριακής

Μήνυμα πως την Κυριακή η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα και θα γραφτεί ξεχωριστή ιστορία, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως κρατά πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ.

 

«Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη, αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες. Ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία, για να έχετε ένα μέλλον καλύτερο. Κλείνω εδώ στη Θεσσαλονίκη μια μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 χρόνια. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Συνάντησα χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν στην κρίση. Είδα και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

«Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»

 

«Ξέρω ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να περνάει η ζωή μπροστά τους και να νιώθουν αμέτοχοι. Ξέρω πως νιώθουν ότι μπορούν να πάρουν ξανά τα πράγματα στα χέρια τους. Αυτό το οδοιπορικό στα σπλάχνα της Ελλάδας, αυτή η πορεία με το λαό με έκανε πιο δυνατό, πιο σίγουρο για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι' αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ» τόνισε.

 

«Είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία».

 

«Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ»

 

«Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα. Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι.

 

Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου. 

 

Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας.

 

Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

 

Θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας γιατί σύνορα υπάρχουν και δεν είναι μια γραμμή στο χάρτη. Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές από το 1974 και μετά με αλήθειες και με ρεαλισμό».

 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για «Οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Με νέες καλοπληρωμένες δουλειές. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από τη βία των μολότοφ. Η ασφάλεια δικαίωμα όλων και πρώτα από όλα των παιδιών που πρέπει να σπουδάζουν χωρίς κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια. Γι' αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη».

πηγή:ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα