Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Στο υπουργείο Τουρισμού ο Μητσοτάκης

Το υπουργείο Τουρισμού επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε υπουργεία

 

Εκεί τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας Κώστας Λούλης. O Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είχε μια σύντομη γνωριμία με το προσωπικό του υπουργείο ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου τόσο για τις προτεραιότητες που πρέπει να λάβει υπόψιν της η κυβέρνηση για τον τουρισμό, όσο και για τον στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη.

 

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό

 

Ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα -και σε ένα βαθμό αναξιοποίητα- συγκριτικά πλεονεκτήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού.

 

Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση -όπως σωστά ανέφερε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης- στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μην βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης».

 

Επισήμανε ότι στην εκπόνηση του νέου εθνικού προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό το υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις.

 

«Η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Γι' αυτό θέλουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν. Εύχομαι καλή δύναμη στην ηγεσία του υπουργείου και να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας για να κάνουμε αυτό που αξίζει η Ελλάδα όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού έρχεται σε μια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται εν μέσω τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται, ότι μια ημέρα πριν ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στο υπουργείο Υγείας, όπου μαζί με τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια ανακοίνωσαν την εφαρμογή της νομοθεσίας για τον αντικαπνιστικό νόμο.

 

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε:

 

“Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού, αποδεικνύει ότι ο κλάδος αποκτά βαρύτητα για την ελληνική κυβέρνηση και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Αναμένουμε την εκπόνηση δεκαετούς σχεδίου για τον τουρισμό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, για το οποίο θα είμαστε αρωγοί από το πρώτο λεπτό. Χαιρετίζουμε την αντίληψη ότι το αρμόδιο Υπουργείο είναι οριζόντιο και "υποχρεωμένο" να συνεργάζεται με πολλά άλλα Υπουργεία.

 

Είναι κάτι που το είχαμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι για την επίλυση καθημερινών και χρόνιων θεμάτων που μας απασχολούν (περιβαλλοντικά, εργασιακά, αναπτυξιακά, πνευματικής ιδιοκτησίας, ασφάλειας, εκπαίδευσης κ.α) χρειάζονται συγκεκριμένοι στόχοι και χρονοδιαγράμματα. Απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, αλλά και της Αυτοδιοίκησης. 

 

Περιμένουμε άμεσα από τον υπουργό Τουρισμού, το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων που θα βάλει επιτέλους τάξη στη συγκεκριμένη αγορά, όπως και την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης που θα δημιουργήσει εξειδικευμένα στελέχη από τη χαμηλότερη έως την υψηλότερη βαθμίδα στον τουρισμό. 

 

Το ελληνικό ξενοδοχείο μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στην οικονομία και την κοινωνία. Γεννά αληθινή ελπίδα το γεγονός ότι ο τουρισμός βρίσκεται τόσο ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα