Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

O Χάρης Θεοχάρης στο Λονδίνο για τον ελληνικό τουρισμό

Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών ομίλων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, έχει στο Λονδίνο όπου βρίσκεται εξ αφορμής της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

 

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον David Burling, CEO Markets & Airlines της TUI Group, με ανώτατα στελέχη του "We Love Holidays” του τέταρτου μεγαλύτερου Βρετανικού Tour Operator και με τον CEO της easyJet Johan Lundgren, τον Garry Wilson, CEO της easyJet Holidays και τον Paul Bixby, Strategy and Sourcing Director της easyJet Holidays.

 

Επίσης ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε και με τους επικεφαλής του Seafare Cruising and Sailing Holidays και του Variety Cruises. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν οι δυνατότητες ανάπτυξης του Sailing και του Yachting, μιας αγοράς η οποία αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο με ραγδαίους ρυθμούς. Χθες ο Υπουργός Τουρισμού είχε κατ’ ιδίαν επαφές με στελέχη του ταξιδιωτικού ομίλου JET2, που ανακοίνωσε προ ημερών την ενίσχυση της θέσης του στην Ελλάδα για την επόμενη θερινή σεζόν.

 

Ο υπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε σήμερα και στη διάσκεψη κορυφής του World Tourism Organization (UNWTO) όπου συμμετείχαν υπουργοί Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής "βιομηχανίας", όπου συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι στρατηγικές και οι πολιτικές στον τομέα του τουρισμού για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Στόχος αυτών των συναντήσεων του κ. Χάρη Θεοχάρη στο Λονδίνο είναι η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στη χώρα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ανάδειξη ελληνικών προορισμών που σήμερα βρίσκονται κάτω από το "ραντάρ" των ξένων επισκεπτών.

 

Στο πλαίσιο  προβολής της χώρας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή "Quest Means Business” του CNN και στον γνωστό δημοσιογράφο Richard Quest.  Επίσης έδωσε συνέντευξη στο Euronews και στον δημοσιογράφο Darmon Embling και στο ABTA Magazine και στον δημοσιογράφο Samuel Ballard.  Σήμερα ο υπουργός Τουρισμού κ Χάρης Θεοχάρης παραχώρησε συνέντευξη στο γνωστό περιοδικό Culture Trip το οποίο έχει 3 εκατομμύρια αναγνώστες μηνιαίως και 1 εκατομμύριο followers στα social media.

 

Επίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και στον δημοσιογράφο Sean Harte Barry, δήλωσε "χτίζουμε μια διαφορετική Ελλάδα ως προς τον τουρισμό. Επενδύουμε στο city break, στον πολιτισμό, στην περιπέτεια στη φύση. Επενδύουμε στον τουρισμό για κάθε επισκέπτη, για κάθε μέρα του χρόνου, για κάθε μέρος της Ελλάδας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα