Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Συνάντηση γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου

Οι επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο αλλά και η τουριστική εκπαίδευση, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι (Zurab Pololikashvili), με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην χώρα μας.

Στη συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα τουρισμού με τον κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι. "Τιμή προσωπικά για μένα αλλά και για την Ελλάδα, τον κλάδο, την Χαλκιδική μας" σχολίασε ο κ. Τάσιος μετά τη συνάντηση με τον γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο κ. Πολολικασβίλι, η Ελλάδα αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα δράσης στον κλάδο του τουρισμού και στάθηκε στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα μας, κάτι που το ελληνικό υπουργείο σχεδιάζει. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί και ένα επενδυτικό φόρουμ, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί και διαγωνισμός για Start up εταιρίες.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι η συνεργασία με τον γενικό γραμματέα ήταν εποικοδομητική, αφού εστιάστηκε στην καινοτομία, στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στις χώρες. Στο μεταξύ, ο κ. Θεοχάρης μετέφερε στον κ. Πολολικασβίλι ότι η Ελλάδα θα προωθήσει τη σημασία του τουρισμού στις Βρυξέλλες, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα