Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Στα 228 τα κρούσματα - Κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά

Σε 228 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς πιστοποιήθηκαν 38 νέα κρούσματα, ενώ η χώρα μας μετρά ήδη τρεις θανάτους.

 

Συνολικά, 57 ειναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται, πέντε εκ των οποίων στις ΜΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, απο την αρχή της εμφάνισης της επιδημίας στην Ελλάδα, συνολικά οκτώ ασθνείς ανά την χώρα έχουν λάβει εξιτήριο από νοσοκομεία της χώρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 22 είναι «ορφανά» και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 3400 δείγματα. 

Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 61 ετών, διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ανησυχία του για τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ζητώντας από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να αποφεύγεται ο συνωστισμός όπου ειναι εφικτό. 

Το μεσημέρι, σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τον συγχρωτισμό στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα με εντολή Μητσοτάκη

Εντολή να κλείσουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα social media, το βράδυ του Σαββάτου και ενώ είχαν προηγηθεί εικόνες κοσμοσυρροής σε παραλίες, πάρκα και άλλους χώρους από το πρωί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει στην ανάρτησή του: “Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων”.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα