Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Στα 21 τα νέα κρούσματα - 352 συνολικά

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι  πλέον σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 352 κρούσματα κορωνοϊού, από 331 την Κυριακή. 

 

Ακόμη, εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 51 είναι «ορφανά», ενώ 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες.

Η χώρα μας θρηνεί ήδη τέσσερις νεκρούς, ενώ δύο χωριά στην Κοζάνη έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Κατά τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα, συνολικά έχουν σταλεί για έλεγχο περί τα 4.200 δείγματα.

Προς το παρόν έχουν απελευθερωθεί 15 εκατ. ευρώ για υγειονομικό υλικό, ενώ θα δοθούν 70 εκατ. ευρώ για προσλήψεις περί των 2.000 γιατρών με 950 προσλήψεις να έχουν ήδη γίνει, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσιόδρας. Παράλληλα έκανε λόγο για 200 εκατ. ευρώ σε πρόσθετες χρηματοδοτήσεις στον αγώνα εναντίον του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, στο σύνολο τα κρούσματα παγκοσμίως είναι περί τα 175.000 ενώ οι νεκροί έφτασαν στις 6.700.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιάς, εξειδικεύοντας τα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν το πρωί από την κυβέρνηση, τα super market θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, ενώ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ.  Παράλληλα, ο κ.Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει στη διάθεσή της τις λίστες των επιβατών που φθάνουν στην Ελλάδα και δειγματοληπτικά, έστω, θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από την πλευρά τους. Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα για 14 ημέρες.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα