Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Στα 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 2.081 συνολικά

 Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα υπάρχουν 72 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με το σύνολο να ανέρχεται σε 2.081. Οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 στην Ελλάδα είναι 93, εκ των οποίων οι 26 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των νεκρών τους ήταν 72 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

 

Οι διασωληνωμένοι είναι 75, ενώ 15 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη και οι 15 εξ' αυτών είναι γυναίκες. Τα 535 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 796 σχετίζονται με κάποιο άλλο γνωστό κρούσμα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι το 77% των διασωληνωμένων έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν γίνει 37.344 διαγωνιστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

 

Χαρδαλιάς: Από την φάση της επιμονής περνάμε στη φάση της υπομονής

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Πέρα από την επιδημιολογική εικόνα, τα πάντα είναι οριακά. Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε 12 ώρες. Βρισκόμαστε σε υψηλή ετοιμότητα.»

 

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των 333 τεστ κορωνοϊού που έγιναν στη Λάρισα υπήρχαν μόλις 4 θετικά κρούσματα και συνολικά στα τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες σε 362 τεστ υπάρχουν 25 θετικά κρούσματα. Θέλω να ευχαριστήσω την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκεί που τηρούν την καραντίνα.

 

Απομονώθηκαν 16 από τους 25 που νοσούν στον οικισμό στη Λάρισα σε περιοχή που υπάρχει περιφρούρηση. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τα τεστ σε όμορους οικισμούς σε άλλες πόλεις. Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στη Λάρισα

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα