Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Νέα απάτη χάκερς που παριστάνουν… τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ψευδεπίγραφη επιστολή, στην οποία εμφανίζεται να υπογράφει δήθεν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώνει τους πολίτες, προκειμένου να μην ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία που μπορεί να τους έχουν αποσταλεί στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

 

«Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επιστολής είναι το παρακάτω:

«Φιλοφρονήσεις,

Ελπίζω να είστε ασφαλείας αυτή τη φορά γύρω από τον Covid-19. Έχετε προσκληθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Διερευνούμε μία τραπεζική απάτη. Ελέγξτε τα συνημμένα έγγραφα τις πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας εάν είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ, Μιχάλης Καραμαλάκης».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα