Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Πού και πώς θα γίνεται η διεξαγωγή του τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού πριν την επέμβαση

Με νέα εγκύκλιο θα διευκρινίζεται στο εξής για το ποιος θα πληρώνει το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού  σε ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν. Το τεστ είναι υποχρεωτικό πλέον πριν την επέμβαση, ωστόσο, δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ. Το πρόβλημα αφορά μεγάλη μερίδα ασθενών που πρόκειται να χειρουργηθούν. Ήδη από την επανέναρξη της λειτουργίας των χειρουργείων έχουν διεξαχθεί 2.200 επεμβάσεις.


Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις οι ασθενείς κλήθηκαν να πληρώσουν το τεστ ανίχνευσης για κορωνοϊό. Ο λόγος είναι ότι, τα νοσοκομεία της επαρχίας δεν δικαιολογούν τη δαπάνη αυτή, παρά μόνο για τις εισαγωγές που θα γίνουν στο δικό τους νοσοκομείο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας ασθενής από τη Χαλκιδική που έχει προγραμματίσει χειρουργείο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να κάνει το τεστ στην περιοχή του. Συνεπώς, είτε θα πάει 2 φορές στο νοσοκομείο ή θα πληρώσει μόνος του το κόστος της εξέτασης, που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 150 ευρώ.

Την  ίδια στιγμή, ασθενείς που χειρουργήθηκαν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας έχουν καταγγείλει ότι κλήθηκαν να πληρώσουν έξτρα για το τεστ χωρίς να έχουν ενημερωθεί από τους γιατρούς τους ως όφειλαν να κάνουν.

Όπως ανάφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα εγκύκλιος που θα διευκρινίζει πως θα γίνεται η εξέταση και που.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι οι ασθενείς θα μπορούν στο εξής κάνουν το τεστ σε δημόσια δομή ακόμα και αν είναι να χειρουργηθούν σε ιδιωτική κλινική.

Όμως,  άφησε αναπάντητο το ερώτημα, αν το τεστ θα συμπεριληφθεί στις υποχρεωτικές προεγχειρητικές εξετάσεις και ως εκ τούτου θα καλύπτεται από τα ταμεία.

Πηγή: naftemporiki.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα