Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Γρ. Τάσιος: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες -video-


Ο Γρηγόρης Τάσιος - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τους φόβους και τις αμφιβολίες των ξενοδόχων σχετικά με λειτουργία του τουρισμού φέτος.



Εντελώς ρευστή είναι η κατάσταση στον τουρισμό, με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον κόσμο η πανδημία του κορωνοϊού.  Χιλιάδες ξενοδόχοι δεν έχουν αποφασίσει αν και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους.

Ο κ. Τάσιος μίλησε σχετικά στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι η αρμόδια να αποφασίσει, καθώς το πλαίσιο συστάσεων από την Κομισιόν, έχει θετικά στοιχεία που αναγνωρίζει τον τουρισμό σαν σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Θέλει να έχει ως σημαντικό στοιχείο την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, όμως βλέπουμε ότι τελικά οι χώρες θα πρέπει να συζητήσουν από κοινού.

Βλέπουμε μια αοριστία για τα λεγόμενα τεστ.  Πρέπει αν δούμε πως μπορούμε να οχυρωθούμε. Η κομισιόν έβαλε ένα γενικό πλαίσιο κι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε τις διακρατικές συμφωνίες. Ερχόμαστε στην πραγματικότητα της χώρας, η σεζόν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Πρέπει να ετοιμαστούμε για δύσκολες συνθήκες.

Αν έχουμε ελεύθερη μετακίνηση, με μια απλή μάσκα, ο τουρίστας θα έρθει στο ελληνικό ξενοδοχείο και θα την πατήσει ο Έλληνας ξενοδόχος; Μέσα στο αδιέξοδο, η Ελλάδα έβαλε τα δικά της ζητήματα, όμως φαίνεται πως η Ευρώπη θέλει να αφήσει ένα πιο χαλαρό σχέδιο που θα διαπραγματευτούν οι χώρες.

Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, άμεσα, γιατί έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες για τον ελληνικό τουρισμό»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα