Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026

Ε Ελλάδα

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - Τα έργα στη Χαλκιδική

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στους Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης.

 

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι 109 έργα που δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση και είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα, εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης».

"Τα επόμενα 3 χρόνια θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα πνοής σε όλη τη χώρα. Έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα και εν γένει ζωή των συμπατριωτών μας. Η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Όλοι μαζί, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε την πατρίδα μας μπροστά. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, γιατί η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων μας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.



Στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" έχουν ενταχθεί έργα των Δήμων της Χαλκιδικής που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

  • Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Ν. Προποντίδας 868.000,00 €
  • Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Γαλαρινού προς Βασιλικά (έως όρια Ν. Χαλκιδικής) 868.000,00 €
  • Βελτίωση - αναβάθμιση δικτύου αγροτικής οδοποιίας περιοχής "Λιβροχιο" Δήμου Σιθωνίας 868.000,00 €
  • Βελτίωση - Αναβάθμιση δικτύου αγροτικής οδοποιίας Δήμου Κασσάνδρας 868.000,00 €
  • Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών 3.100.000,00 €
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Τ.Κ. Πορταριάς Δήμου Νέας Προποντίδας 5.000.000,00 €
  • Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τ.Κ. Ολύνθου Δήμου Πολυγύρου 3.265.281,95 €
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Νέας Προποντίδας 4.550.000,00 €
  • Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου 2.902.793,55 €
  • Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής 2.727.494,33 €
  • Ανορύξεις - Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας 3.000.000,00 €
  • Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Κασσάνδρας 3.000.000,00 €

 

🏛️ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάμα την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ., διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Παιδικών & Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων.
Παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, μεταφέροντάς στο κοινό το κέφι και την ομορφιά της ελληνικής παράδοσης.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας και της Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. Α.Ε.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα