Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων

Δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τόνισε σήμερα Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Όπως είπε, το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και αυτό οφείλεται στην μη τήρηση των μέτρων και στο φαινόμενα συγχρωτισμού.

 

Με το σύστημα των plf τα καταγεγραμμένα εισαγόμενα κρούσματα είναι 615 σε 319.000 ελέγχους από την 1η Ιουλίου σε εισόδους της χώρας από τις οποίες έχουν εισέλθει 2.597.000 άτομα, υπογράμμισε ο κ.Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι το Ισραήλ, που δεν άνοιξε τον τουρισμό καταγράφει νέα κρούσματα.

 

Για τα παράπονα στην Πάρο και Αντίπαρο ανέφερε ότι δεν γίνονται διακρίσεις στις περιοχές και ότι τα μέτρα λήφθηκαν συνολικά για να μην υπάρχει στοχοποίηση. Ο αριθμός των κρουσμάτων στα δυο νησιά δεν είναι το αποκλειστικό κριτήριο. Τα όσα ακούγονται για εκατοντάδες κρούσματα είναι ψευδή, τόνισε.

 

Γενικά, υπογράμμισε, ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς τα κρούσματα είναι όλα απομονωμένα και η κατάσταση είναι υπό απολυτό έλεγχο. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι 132η σε κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους και 108η σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

tornosnews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα