Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα στη Χαλκιδική για 14 μέρες

Για ακόμα 14 ημέρες παρατείνονται τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού στη Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 Συγκεκριμένα παρατείνονται τα εξής μέτρα:

-Απόσταση - χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
-Αποστάσεις σε παραλίες
-Προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής
-Αναστολή πανηγυριών
-Αναστολή επισκεπτηριων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
-Μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ

 

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο Σαντορίνη, Μύκονο και Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και Χανίων.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, σχολίασε:

"Το σύνολο της γεωγραφικής ενότητας της Χαλκιδικής υποχρεώθηκε να δεχθεί και να πειθαρχήσει σε νέα έκτακτα μέτρα προς την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.
Είναι σαφές πως πάνω απ’όλα είναι η υγεία και η ζωή. Απαρέγκλιτη στάση και θέση του Δήμου Αριστοτέλη προς τους κατοίκους και προς τους πολυάριθμους επισκέπτες είναι η πιστή τήρηση των μέτρων που εξαγγέλλει η Πολιτεία.
Ζητήσαμε ενημέρωση για τα επιδημιολογικα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη έκτακτων μέτρων
Από τη στιγμή που ελήφθησαν τα μέτρα στην Χαλκιδική, θα πρέπει άμεσα η Πολιτεία να εξαγγείλει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Ανάλογη στήριξη θα πρέπει να έχει και η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση η οποία υπέστη μεγάλη οικονομική ζημία και μείωση των εσόδων της".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα