Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Έκκληση στους γονείς και τους μαθητές να γυρίσουν από τις διακοπές τους, μέσα στις επόμενες ημέρες, απηύθυνε ο Στέλιος Πέτσας, λέγοντας  ότι από ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι δεν έχει γυρίσει στα σπίτια του από τις διακοπές το 15% των κάτοικων της Αττικής.

 

Παράλληλα, τους κάλεσε να μείνουν σε απομόνωση, ώστε να προστατευθούν όλοι, κυρίως οι συγγενείς τους μεγαλύτερης ηλικίας, απο τυχόν διάδοση του κορονοϊού.

 

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Υπ. Παιδείας, λέγοντας ότι θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο, όποια χρονική στιγμή απαιτηθεί.

 

Η Νίκη Κεραμέως ανέλυσε μια σειρά από μέτρα που έχουν ληφθεί για την λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως η χρήση μάσκας, που ειναι υποχρεωτική για τους κλειστούς χώρους και τους ανοιχτούς - όπου παρατηρείται συνωστισμός.

 

Υπάρχουν επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ προς όλους, θα υπάρχει επίσκεψη ιατρών στα σχολεία, έχουν εφοδιαστεί τα σχολεία με αντισηπτικά και έχει διασφαλιστεί η καθαριότητα τους, είπε η Υπ. Παιδείας, αναφέροντας ότι έχει γίνει έγκαριη πρόσκληση αναπληρωτών καθηγητών και επέκταση της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, ώστε τα παιδιά να μένουν περισσότερες ώρες στο σχολείο και να μην συγχρωτίζονται με τον παππού και την γιαγιά.

 

Επιπλέον, η Υπ. Παιδείας εξήγησε τι θα ισχύει για την λειτουργία των κυλικείων, τις εκδρομές και τις σχολικές εκδηλώσεις, τα διαλείμματα που θα γίνονται εκ περιτροπής, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των εργαστηρίων και την χρήση μουσικών οργάνων.

 

Η Υπ. Παιδείας ανέλυσε ακόμη το σχέδιο για την αντιμετώπιση διαχείρισης κρούσματος σε σχολείο, την κάλυψη των απουσιών μαθητών που θα νοσήσουν οι ίδιοι ή πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του, καθώς και όλες τις παραμέτρους για την λειτουργία των σχολείων από τις 14 Σεπτεμβρίου και μετά. 

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου που αρχίζει το νέο σχολικό έτος είναι το μεγαλύτερη στοίχημα για όλους. Είπε ακόμα ότι τα παιδιά πρέπει να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

 

Κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να φορούν μάσκα για την ασφάλεια όλων και ιδιαίτερα των φίλων τους και των παππούδων και των γιαγιάδων τους. «Σας εμπιστευόμαστε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «όπως εμπιστευόμαστε και τον Έλληνα εκπαιδευτικό».

 

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί είπε:

Υπάρχει έγκαιρη επιχορήγηση της ΚΕΔΕ με ποσό άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την διάθεση δωρεάν μασκών στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Πλήρης στελέχωση με προσωπικό καθαριότητας σε όλη την Επικράτεια. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται. 

Διατίθενται 175 εκατομμύρια ευρώ στις περιφέρειες για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Για τα παιδιά που είναι στις ευάλωτες ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι με την υπόδειξη των ειδικών, για τους γονείς τους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας ή μειωμένου ωραρίου για τον έναν από τους δυο γονείς. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα