Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Τρεις νεκρούς αφήνει πίσω της στην Καρδίτσα η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα, ενώ στην περιοχή θα πάει τις επόμενες ημέρες και ο πρωθυπουργός.

 

Το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρός ο άντρας στην Καστανιά Καρδίτσας, στο σπίτι του οποίου είχε καταρρεύσει η σκεπή. Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 10 το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στα χαλάσματα του σπιτιού του τον αγνοούμενο 62χρονο άνδρα στην Καστανιά Καρδίτσας. 

Αγωνία τώρα επικρατεί για τους δύο ανθρώπους που αγνοούνται στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Ανδρες της Πυροσβεστικής σαρώνουν τις περιοχές όπου εξαφανίστηκαν οι δύο άνθρωποι. Πρόκειται για: 

- Τη 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.   

- Και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας. 

 

 

Η νύχτα ήταν δύσκολη για το χωριό Καλογριανά Καρδίτσας, το οποίο έχει δεχτεί μεγάλους όγκους νερού, ενώ τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες με γέφυρες να έχουν καταρρεύσει, σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και στο Μουζάκι να έχει υποστεί καταστροφή και το κέντρο Υγείας.

Στα νησιά του Ιονίου ο Χαρδαλιάς

 

Η Ιθάκη είναι ο δεύτερος προορισμός για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέπτεται τα νησιά του νότιου Ιονίου, όπου επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα "Ιανό". Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη στο δημαρχείο Ιθάκης, παρουσία του υφυπουργού, του δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, του βουλευτή Κεφαλονιάς - Ιθάκης Παναγή Καππάτου, του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής Ιωάννη Πανοπουλο και άλλων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού. Επόμενος σταθμός για τον κ. Χαρδαλιά στις 10:30 η Ζάκυνθος.

 

Είχε προηγηθεί η Κεφαλονιά, όπου ο υφυπουργός έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού. "Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης" δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

φωτο: meteology.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα