Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Η Χαλκιδική στο "πορτοκαλί", η Θεσσαλονίκη στο "κόκκινο"

Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα ανεβαίνουν από αύριο το πρωί στις 06.00 στο «επίπεδο 4» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης. Στο «επίπεδο 3» ανεβαίνει η Χαλκιδική μαζί με Πέλλα, Δράμα, Έβρος, Ξάνθη, Κιλκίς, Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική.

 

Στις τρεις περιοχές που περνάνε στο «κόκκινο» θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου με μοναδική εξαίρεση -μέχρι τη Δευτέρα στις 6.00 το πρωί- των θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών συνδέσεων καθώς και μετακινήσεων από και προς αυτές τις περιοχές για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών. Το θέμα των μετακινήσεων τις επόμενες  μέρες θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο «επίπεδο 4» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων καθώς και οι αναλυτικές αναφορές καθημερινής ιχνηλάτησης δείχνουν ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και μαζικές, κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις, γεγονός που αξιολογείται από τους επιδημιολόγους και την κυβέρνηση και έχει ληφθεί ως σημαντική παράμετρος στην επεξεργασία των νέων μέτρων που εξετάζονται αυτή τη στιγμή» ανέφερε.

Το πέρασμα των τριών περιοχών στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη και την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», είπε ο κ Μητσοτάκης που χαρακτήρισε το δεύτερο κύμα της πανδημίας πιο επιθετικό και από αυτό του Μαρτίου και του Απριλίου.

Επίσης ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει αύριο ένα σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα.

Επανέλαβε, πάντως, ότι στόχος παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, ενώ υπερασπίστηκε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και συστηματική στοχοποίηση του τις τελευταίες μέρες από την αντιπολίτευση.

 

Μέτρα στο ΕΠΙΠΔΟ 3

Για το επίπεδο 3 που θα βρίσκεται η Χαλκιδικη προβλέπεται μεταξύ άλλων:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30 έως 05:00. Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας)
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
- Λήψη μέτρων για περιορισμό συναθροίσεων ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση των όμορων περιοχών και του συνόλου της χώρας .
- Έως 9 άτομα με μάσκες
- Τήρηση απόστασης 1.5 μ
- Σύσταση για περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών
- Μάσκα στο προσωπικό Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες πρόνοιας
- Νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα:Μάσκα στο προσωπικό & σε όλους τους εισερχόμενους Ένας συνοδός ανά ασθενή Περιορισμός* των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 40% *Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα