Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν «καλοκαιρινό» Σαββατοκύριακο

Διπρόσωπος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.



Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη η θερμοκρασία αυτό το Σαββατοκύριακο μπορεί να φθάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, o καιρός θα χειροτερεύσει όμως το επόμενο διάστημα. Όπως είπε το πρώτο χτύπημα των πολικών αερίων μαζών το αναμένουμε στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια.


Ερχεται «καλοκαίρι» μέσα στον χειμώνα

Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ο καιρός όμως δεν φαίνεται να συμβαδίζει με το ημερολόγιο κάθε άλλο μάλιστα ετοιμάζεται να μας θυμίσει κάτι από Καλοκαίρι τις αμέσως επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται αρκετούς βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αιτία γι αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη είναι ένα καλά οργανωμένο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Ιβηρική χερσόνησο το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά βορειοανατολικά θα παρασύρει στην πορεία του πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική όπως σημειώνουμε και με τα μαύρα βέλη.

 

Χωρισμένη σε δύο τμήματα η χώρα μας

Η όλη αυτή εξέλιξη αναμένεται να χωρίσει τη χώρα μας στο τέλος της εβδομάδας σε δύο τμήματα. Από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια ο καιρός θα θυμίζει τελείωμα Χειμώνα προς Άνοιξη ενώ νοτιότερα τελείωμα Άνοιξης προς Καλοκαίρι. Μια τέτοια ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φυσιολογική αν βρισκόμασταν στο Πάσχα, για Ιανουάριο μήνα όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν φυσιολογική όχι όμως και πρωτόγνωρη με την έννοια ότι και στο παρελθόν έχουμε ζήσει ανάλογες καιρικές καταστάσεις και αν δεν με προδίδει η μνήμη μου τον Δεκέμβριο του 2010 πρέπει να ζήσαμε μια αντίστοιχη ατμοσφαιρική κυκλοφορία.

 

Κοντά στους 28°C ο υδράργυρος - Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα στα βόρεια και τα νότια

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς κελσίου σε κάποια γεωγραφικά διαμερίσματα. Πρωταθλήτρια σε αυτή την κούρσα ανόδου του υδραργύρου όπως όλα δείχνουν θα είναι η Κρήτη όπου εξαιτίας και του νοτιά που θα λειτουργεί σαν καταβάτης ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 30 βαθμούς κελσίου με τα προγνωστικά να δίνουν σαν πρώτη προσέγγιση 26 με 28 βαθμούς κελσίου.

Την ίδια στιγμή στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 12 με 14 βαθμούς κελσίου ενώ στα βορειοδυτικά τμήματα ίσως βρεθούμε και κάτω από τους 12 με βροχές και χιόνια στα βουνά


Πηγή: iefimerida.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα