Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Έρχεται χιονιάς και χαμηλές θερμοκρασίες

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού μέσα στη βδομάδα και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την Τρίτη 12/1 οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη.

 

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει με ανάρτησή του πως τις επόμενες ημέρες, η βαρυχειμωνιά που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα χτυπήσει και την πόρτα της χώρας μας. Μάλιστα, εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσει αυτή την μεταβολή του καιρού.

Χιόνια και στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά, ο καιρός στη Χαλκιδική θα μεταβληθεί μέσα στη βδομάδα, ενώ από την Πέμπτη, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα της πρόγνωσης, αναμένεται να χιονίσει ακόμα και στα πεδινά του νομού.

Εντυπωσιακό είναι ότι το Σαββατοκύριακο έρχεται νέο σφοδρό κύμα από τα δυτικά που θα επηρεάσει και τη Χαλκιδική.

Στην ουσία αναμένουμε να μας έρθει ο καιρός της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης μιας και ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να υψωθεί στη δυτική Ευρώπη (τελευταίος χάρτης) στα ανατολικά κράσπεδα του οποίου αναμένεται να ολισθήσουν αυτές οι πολικές αέριες μάζες για να φτάσουν μέχρι και τη χώρα μας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα