Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Δράσεις στην Κ. Μακεδονία για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων

- Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 12.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 55 κιλά καπνού


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, 4 άτομα σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν χθες (5 Μαρτίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο ημεδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της ημεδαπής σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.178 πακέτα τσιγάρων, 924 συσκευασίες με καπνό βάρους 46 κιλών και 200 γραμμαρίων και 9 κιλά καπνού τύπου ναργιλέ, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.



Επίσης, σε έρευνες των αστυνομικών σε δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι προαναφερόμενοι άνδρες, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχαν προμηθευτεί νωρίτερα την ίδια ημέρα από την παραπάνω οικία της ημεδαπής γυναίκας.



Κατασχέθηκαν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 7.390 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας, τα δύο παραπάνω οχήματα, καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.



Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (5 Μαρτίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων που είχε εισάγει παράνομα.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς να κινείται με όχημα σε αγροτική περιοχή κοντά στη συνοριογραμμή, όπου ακινητοποιήθηκε και σε έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.949 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι προβλεπόμενοι φόροι και δασμοί.



Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12.127 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 55,2 κιλά λαθραίου καπνού, τα οποία θα αποσταλούν στα αρμόδια τελωνεία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα