Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Έρχονται τα self test κορονοϊού στα σχολεία - Πως θα γίνονται

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραληφθούν τα self test, τα οποία κατά προτεραιότητα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα χορηγηθούν στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία, ώστε «να επιστρέψουν τα παιδιά με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στα σχολεία».


Τα self test, θα είναι διαθέσιμα σε λίγες μέρες, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα, όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος.

Η διαδικασία

«Είναι πολύ πιο εύκολα από τα γνωστά rapid test, είναι ένα σημαντικό όπλο και ένα μέσο που θα μας οδηγήσουν στο άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας πως «στην επιτροπή θα εξεταστεί η δυνατότητα των εβδομαδιαίων υποχρεωτικών self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 12-13 ετών. Θα μπορεί να το κάνει για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας στο παιδί την Κυριακή και με μια υπεύθυνη δήλωση θα πηγαίνουν στο σχολείο για μια εβδομάδα» είπε, ο κ. Λιβάνιος.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, «οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» ανέφερε η κ. Γκίκα.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα πηγαίνουν στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.


Τι θα ισχύει σε περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ

Αν υπάρχει θετικό τεστ θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο, πια.

Στην αρχή τουλάχιστον της διαδικασίας όλοι οι μαθητές θα ελεγχθούν και αν κάποιος είναι θετικός δεν θα μπει στην τάξη, είπε η κ. Γκίκα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα