Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μετά το Πάσχα ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.



Μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως «όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε τη λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» είπε, ενώ έκανε γνωστό πως εντός Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου για στήριξη της εστίασης.



Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση, θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί» διευκρίνισε.



Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσει το λιανεμπόριο, «αν υπάρξει εκρηκτική εξέλιξη των κρουσμάτων». «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε τη δημόσια υγεία» τόνισε.

Σε ερώτηση αν οι υπουργοί πιέζουν την επιτροπή των ειδικών για άρση των μέτρων, απάντησε πως «κάθε υπουργείο, όταν καλείται, δίνει προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει η δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό. Θέτουμε τους κανόνες και οι επιστήμονες βλέπουν αν αυτό χωρά στο μοντέλο τους, πόσο επηρεάζεται η κινητικότητα και η διασπορά του ιού, και μετά αποφασίζουν» υπογράμμισε.

Για το αλαλούμ στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη Αχαΐα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως «το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή», ωστόσο στις τρεις αυτές περιοχές δεν άνοιξε, καθώς «η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει τη διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης-Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Πηγή: Mega


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα