Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ελεύθερα τα διόδια από τα Σκόπια για τους Σέρβους που έρχονται Ελλάδα

Η κυβέρνηση των Σκοπίων απαλλάσσει τους πολίτες της Σερβίας που διέρχονται από το έδαφος της χώρας, με προορισμό την Ελλάδα, από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τη Σερβία για τη χορήγηση εμβολίων κατά της Covid -19.



Η απαλλαγή θα ισχύει για το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, οι Σέρβοι τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα, κατά την είσοδό τους στα Σκόπια θα λαμβάνουν δωρεάν ηλεκτρονικές κάρτες που θα χρησιμοποιούν για να περνούν τη διόδια στον βασικό οδικό άξονα των Σκοπίων, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα.



Συνολικά, τα Σκόπια θα χορηγήσουν σε Σέρβους τουρίστες 200.000 τέτοιες ηλεκτρονικές κάρτες που θα είναι για την μετάβαση και επιστροφή Σέρβων από την Ελλάδα, μέσω Σκοπίων, το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου. Με αυτό τον τρόπο, οι Σέρβοι τουρίστες που κατευθύνονται προς Ελλάδα θα απαλλαγούν από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων στα Σκόπια, το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου στα 13 ευρώ.

Η Σερβία, το προηγούμενο διάστημα είχε χορηγήσει στα Σκόπια περίπου 50.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ενώ άλλοι 15.000 πολίτες των Σκοπίων είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στη Σερβία, δωρεάν.

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ είχε εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της προς τη Σερβία για τη χορήγηση των εμβολίων, σε μία περίοδο όταν τα Σκόπια δεν είχαν κατορθώσει να προμηθευτούν εμβόλια από πουθενά.

thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα