Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Μουσική ελεύθερη στην εστίαση - Ωράριο μέχρι τη 1.30

 Σε εξέλιξη είναι ακόμα αυτή την ώρα η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που θα εισηγηθούν τη νέα χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, με τις πληροφορίες να θέλουν τους ειδικούς να αποφασίζουν την ελεύθερη μετάδοση μουσικής σε μπαρ και καφέ από αυτό το Σαββατοκύριακο, ταυτόχρονα με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της διασκέδασης και της εστίασης έως και τη 1.30 το πρωί, ενώ θα υπάρξει εισήγηση για διεύρυνση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια αλλά από τον Ιούλιο. Ο μάξιμουμ αριθμός θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 200 άτομα.


Η αρχική σκέψη ήταν να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση όλο το βράδυ και να πάρει τέλος το περιορισμένο ωράριο, αλλά μάλλον αποφασίζεται η μετάθεση του μέτρου για αργότερα, καθώς οι ειδικοί δεν θέλουν να στείλουν μήνυμα απόλυτης χαλάρωσης, αφού ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ.



Το ενδεχόμενο της άμεσης κατάργησης του ωραρίου κυκλοφορίας απέκλεισε μέσω του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας ότι "δεν τελειώσαμε με την πανδημία".



Ειδικότερα, η Αριστοτελία Πελώνη υπενθύμισε ότι "σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή περιμένουμε την εισήγηση της για τη διεύρυνση του ωραρίου και της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους". "Νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία" ανέφερε χαρακτηριστικά, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα.



Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 6 από τους Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλη Κικίλια, αλλά προϋπόθεση είναι φυσικά να έχουν τελειώσει τη συνεδρίασή τους οι λοιμωξιολόγοι.

 

Πώς θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι

Οι ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων έρχονται μετά από τη σημαντική αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων. Όμως η εικόνα δεν είναι σε όλους τους δείκτες θετική, εξ ου και οι επιφυλάξεις. Για παράδειγμα ο δείκτης μετάδοσης Rt ανέβηκε λίγο και εκτιμάται σε 0,85, από 0,82 την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα λύματα όμως δίνουν μια καλή εικόνα. Όπως δείχνει η χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 24-30 Μαΐου, στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα των επτά από τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας. Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές κυμάνθηκαν από -50% στην Αλεξανδρούπολη έως -31% στο Βόλο και στη Λάρισα, ενώ σταθερό και σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Ξάνθη (+9%) και στα Ιωάννινα (-1%). Αύξηση παρουσίασαν οι μετρήσεις του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στην Πάτρα δεν ήταν ανιχνεύσιμο το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Στα θετικά νέα ακόμα η σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης του δείκτη θετικότητας που σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, κυμαίνεται στο 3,6% (μέσος όρος για την εβδομάδα 17-23 Μαΐου) , αρκετά κάτω από το όριο συναγερμού του 4% και στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα