Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άγιο Όρος: Σε καραντίνα μαθητές και καθηγητές της Αθωνιάδας Σχολής

Δεκάδες είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, ενώ αναβλήθηκε η Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας, λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίζονται σε τέσσερις μονές του Αγίου Όρους και αντιμετωπίζονται με καραντίνα, αλλά και σε κελιά και σε καταστήματα στην περιοχή των Καρυών, καθώς και στην Αθωνιάδα Σχολή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τους 70 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αθωνιάδας, γύρω στους 15 νοσούν ελαφρά και έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται προσωρινά, σε καραντίνα, στον ιεροκοινοτικό ξενώνα στις Καρυές, υπό την επίβλεψη επιμελητών.

Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού στη μοναστική πολιτεία, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη (10.02.2022), δεύτερη για φέτος, σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Η Ιερά Επιστασία ενημέρωσε για την αναβολή, με μήνυμά της, τους αντιπροσώπους των μοναστηριών.

«Διά του παρόντος μηνύματος γνωρίζομεν υμίν ότι, λόγω αυξημένης εξάρσεως κρουσμάτων της πανδημίας σε όλο το Άγιον Όρος (Ιερές Μονές, Κελλιά, Καρυές, λαϊκοί εισερχόμενοι κ.λπ.), η Σύναξις της Ιεράς Κοινότητος της Πέμπτης, 28.1.2022 (σ.σ. 10 Φεβρουαρίου) δεν θα πραγματοποιηθεί», αναφέρεται στο μήνυμα που στάλθηκε στους αντιπροσώπους των ιερών μονών.

Η προηγούμενη, πρώτη για φέτος, πανηγυρική σύνοδος του οργάνου και ο ορισμός των αντιπροσώπων των μονών έγινε την περασμένη Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου. Η επόμενη σύναξη της Ιεράς Κοινότητας αναμένεται να οριστεί για τη Δευτέρα (14.02.2022), εκτός και εάν κριθεί ότι απαιτείται νέα αναβολή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στο λιμάνι της Ουρανούπολης εντοπίστηκαν, σε ελέγχους που γίνονται για τον κορωνοϊό, πάνω από ογδόντα πέντε κρούσματα σε προσκυνητές και σε εργαζόμενους, οι οποίοι επρόκειτο να μεταβούν στο Άγιον Όρος και δεν επιτράπηκε η είσοδος τους στην Αθωνική πολιτεία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα