Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Από το Ταμείο Ανάκαμψης 2 εκατ. ευρώ για το λιμάνι της Αμμουλιανής

Με την υπουργική έγκριση χρηματοδότησης έργου 2.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στην Αμμουλιανή, επιστρέφει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, από τη συνάντησή του με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Με την έγκριση χρηματοδότησης του έργου, ανοίγει ο δρόμος για την προαπαιτούμενη νομιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος λιμένος της Αμμουλιανής, εκκρεμότητα για την οποία ήδη κατατίθεται σχετικός φάκελος την επόμενη εβδομάδα στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας. Στο προσεχές διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι τελικές μελέτες που ήδη «τρέχουν», προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες με στόχο τη δημοπράτηση και έναρξη του έργου μέσα στο 2023!

Ο κ. Βαλιάνος δήλωσε σχετικά: «Είμαι πραγματικά ευτυχής για μια τεράστια επιτυχία με την οποία η Αμμουλιανή θα αλλάξει επίπεδο και σελίδα ως τουριστικός προορισμός και ευχαριστώ τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη διότι ενστερνίστηκε έμπρακτα αυτό το όραμα! Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Παναγιώτη Μουσλή και το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου για την αποτελεσματικότητα με την οποία προετοίμασαν το έδαφος αυτής της επιτυχίας. Είχα δηλώσει ότι θα αφιερώσουμε ως Δημοτική Αρχή ιδιαίτερη προσοχή στο “σπίτι” του πολιτικού μου "αντιπάλου", όχι μόνο ως απόδειξη της προσήλωσής μου στην ενότητα αυτού του τόπου και στην ισοκατανομή της δημοτικής μέριμνας σε όλες τις κοινότητες, αλλά και επειδή η Αμμουλιανή, ως το μοναδικό κατοικημένο νησί της κεντρικής Μακεδονίας, προσδίδει υπεραξία στον Δήμο μας. Αυτή την υπεραξία εμείς δεν θα περιοριστούμε να την “λιβανίζουμε”. Είμαστε αποφασισμένοι να την αξιοποιήσουμε! Το έχουμε ήδη αποδείξει με σειρά παρεμβάσεων που έρχονται και καθιστούν την Αμμουλιανή πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης για τον Δήμο μας όπως οι ασφαλτοστρώσεις εσωτερικού και αγροτικού οδικού δικτύου, οι μελέτες και η αναμενόμενη χρηματοδότηση για την ανακαίνιση της καλογερικής "Λέσχης", η αναβάθμιση του βιολογικού με τη μονάδα βοθρολυμάτων, η προκήρυξη της μελέτης για το λιμάνι στο "Γλαστρί" , ο εκσυγχρονισμός του οδοφωτισμού, οι αποκαταστάσεις στα σχολικά κτήρια και οι ενεργειακές παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος της Vodafone κλπ.
Τώρα αποδεικνύουμε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μας με την εξασφάλιση ενός έργου πνοής για το νησί και όλο τον Δήμο.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα