Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δυό νέες μονάδες επεξεργασίας νερού σε Σταυρονικήτα και Πευκοχώρι

Με 6.854.000,00 € επιλέξιμο ποσό δημόσιας δαπάνης, και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)»

Πρόκειται για την κατασκευή δύο διυλιστηρίων με σκοπό την απομάκρυνση υψηλών συγκεντρώσεων σιδήρου, μαγγανίου και χλωριώντων στις περιοχές του Πευκοχωρίου και Σταυρονικήτα.

Θα τροφοδοτούνται από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης των οικισμών οι οποίες θα καταλήγουν σε δεξαμενή/δεξαμενές ακατέργαστου νερού συνολικής χωρητικότητας τουλάχιστον 200 m3.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των οικισμών θα επεξεργάζεται σε 24ωρη λειτουργία το νερό των γεωτρήσεων, με σκοπό την τελική παραγωγή νερού κατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση 2.000 m3 ημερησίως έκαστο.

Το επεξεργασμένο νερό θα οδηγείται στην δεξαμενή καθαρού νερού, του κάθε οικισμού, και με το υπάρχον αντλιοστάσιο θα διατίθεται στο δίκτυο, ενώ το υπόλειμμα της επεξεργασίας θα οδηγείται σε δεξαμενή χωρητικότητας 20 m3 παραπλεύρως της κάθε μονάδας και από με αγωγό σε κατάλληλο αποδέκτη όπως αποτυπώνεται στις πρότυπες περιβαλλοντικές προδιαγραφές των μονάδων.

Χρονοδιάγραμμα: Ημερομηνία έναρξης η 10/10/2022 και η ημερομηνία λήξης ορίζεται η 31/12/2023.

Σε δήλωσή της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, τόνισε: «Υλοποιούμε το όραμά μας που αφορά την αναβάθμιση βασικών παροχών προς τους δημότες μας, όπως είναι το πόσιμο νερό. Το εν λόγω υδρευτικό έργο στις περιοχές Σταυρονικήτα και Πευκοχωρίου εξασφαλίζει ποιότητα και ποσότητα νερού με παράλληλη μέριμνα για περιβαλλοντική προστασία. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τα έργα και τις παρεμβάσεις σε όλες τις κοινότητες του δήμου μας».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα