Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επετειακές Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Κασσάνδρα -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κασσάνδρεια.

Μετά τη Δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας δήλωσε:"Ελευθερία, δημοκρατία, ομοψυχία, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη τα ιδανικά που έδειξαν το δρόμο για την απελευθέρωση των Ελλήνων το 1821.
Ιδανικά πάντα διαχρονικά που θα πρέπει να είναι οδηγοί και στους σημερινούς πολλούς και καθημερινούς μας αγώνες.
Κρατώντας το μήνυμα της ελπίδας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες και να μένουμε πάντα πιστοί στους στόχους μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα".

 

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: "Οι άνισες μάχες που δίνονται για αγαθά όπως η πατρίδα και η αποτίναξη ξένου ζυγού μερικές φορές μας εκπλήσσουν.
Έτσι και η Επανάσταση του 1821, που ξεκίνησε με ομοψυχία και θέληση για ελευθερία, πέτυχε την πάταξη του Τούρκου κατακτητή, με πολλές θυσίες, αίμα και απώλειες.
Είμαστε όμως ζωντανοί, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι χάρη σε εκείνες τις θυσίες των προγόνων μας, στους οποίους οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη, αιώνια μνημόνευση.
Η Χαλκιδική μας και η Κασσάνδρα, με το δικό τους μερίδιο στην Επανάσταση δικαιούνται να περηφανεύονται εξίσου με όλη τη χώρα για τη συμβολή τους.
Σήμερα πλέον, στηρίζουμε τους διωκόμενους ενός άλλου πολέμου, στην Ουκρανία, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, του εχθρού κατακτητή, της στέρησης δικαιωμάτων και ελευθερίας, της βίαιης προσπάθειας υποταγής".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα